Hoefsmederij C.H. Alblas.
Even voorstellen;

Ik ben Kees Alblas; uw hoefsmid van Hoefsmederij C.H. Alblas.
Sinds 2005 ben ik werkzaam als gediplomeerd hoefsmid. Een ontzettend leuk vak die ik elke dag met veel plezier beoefen. Vanaf mijn 14e levensjaar lag mijn interesse al bij dit vak en ging ik op zaterdagen mee met een hoefsmid uit de buurt. Na een paar jaren mee te hebben gelopen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de opleiding tot gediplomeerd hoefsmid te Zwolle  voldaan.
Ik ben toen ook lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden en ben Europees gecertificeerd.

Na het afronden van deze opleiding ben ik als zelfstandig hoefsmid begonnen maar al snel merkte ik dat ik graag meer kennis wilde vergaren. Vandaar dat ik tot op de dag van vandaag cursussen, bijscholingen en congressen in binnen- en buitenland ben gaan volgen.                   
Ook ben ik in 2006 op paardenkliniek de Lingehoeve stage gaan lopen om het orthopedische hoefbeslag mij eigen te maken en later ben ik daar als freelancer aan de slag gegaan.

Sinds januari 2016 werk ik, naast het runnen van mijn eigen hoefsmederij, ook op het SMDC; oftewel het Sporthorse Medical Diagnostic Centre. Hier werk ik nauw samen met o.a.
Drs. H.J. Bergman en Drs. F. van Toor. Deze paardenkliniek is gespecialiseerd in orthopedisch diagnostische onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden. Wanneer een diagnose wordt gesteld op het gebied van orthopedie, maak ik het passende orthopedische beslag voor het paard.

Tot op de dag van vandaag is het vergaren van kennis en kunde op het gebied van beslag, anatomie, fysiologie en pathologie nog steeds een drijfveer voor mij. Mijn specialiteit sluit hierop aan; namelijk het orthopedische hoefbeslag. In overleg met de dierenarts maak ik een gericht beslag voor uw paard.

Ik sta graag tot uw beschikking mocht uw paard een aangepast beslag nodig hebben. Uiteraard behoort het normale beslag en bekappen ook tot de mogelijkheden.